Nu op ’t Kistje

1 oktober op ’t Kistje van NIKS®

 Willem van Oostvoorn: ‘Veranderen is moeilijk. Ik houd het daarom klein en praktisch’

(Blinkfotografie)

Willem van Oostvoorn is al meer dan twintig jaar een enthousiaste coach. Hij werkt graag met hardwerkende professionals die alles eruit willen halen wat erin zit. Daarom voelt hij zich ook thuis bij defensie, de topsport en productieomgevingen. Daar waar resultaat echt telt en keihard gemaakt moet worden. Wij NIKS’ers voegen graag de reclamewereld toe aan dit Umfeld.

Willem in een hokje stoppen, dat zou niet meevallen en hij wil zich ook niet vastleggen. “Dat is me te beperkt. Ik vind dat je per groep of persoon moet inzetten wat nodig is voor verbetering.”
In zijn gereedschapskist zit onder meer: haptonomie, NLP (neurolinguïstisch programmeren), waarderend onderzoeken en action type coaching. “Iemand die vond dat ik toch een bepaald type moest zijn, noemde me een eclectische coach. Daar kon ik wel om lachen.”

Hij is nogal resultaatgericht in zijn begeleiding. Daarom richt hij zich ook vaak op verbetermethodieken die mensen makkelijk in hun werkpraktijk kunnen uitvoeren. “Veranderen is moeilijk. Ik houd het daarom graag klein en praktisch. En direct; ik gebruik graag de smartphone om te helpen bij verbeteren.”

Naast alle talenten heeft hij ook nog een bijzondere hobby: lichaamstaal. Hij schuwt niet om zijn voorspellingen aan de hand van analyses op zijn Facebookpagina te delen. Wint Sven Kramer de 10 kilometer op de Olympische Spelen? Willem had het helaas bij het juiste eind.

De geuzennaam ‘coach Willem’ komt uit de tijd dat hij met Amerikaanse jeugdsportcoaches werkte. “Die spreken elkaar zo aan en voor de grap gebruikte ik die naam eens. Dat is blijven hangen.”

Deze makkelijke prater heeft een grote wens: het TedX podium. Dat gaat hem ook lukken. Maandag 1 oktober staat Willem van Oostvoorn in ieder geval op het Kistje van NIKS. Een voorproefje van zijn werkstijl vind je op zijn website vooral in het boekje ‘Een vis weet ook niet dat ie nat is.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s