Nu op ’t Kistje

1 april op ’t Kistje van NIKS

Hans Germeraad over zijn werk in Uganda voor PUM, senior vrijwilligers netwerk

Hans Germeraad, gewaardeerd bezoeker van Niks, is niet alleen een MIM’mer, maar ook een PUM’mer. Blijkt. Over zijn Media Investment Management-consultancy, dat hij met George Bohlander, tevens gewaardeerd NIKS’er, runt, vertelde Hans al het een en ander op het Kistje. Op 5 december 2016 was dat. Nu hebben we opnieuw een fraaie datum uitgekozen voor een heel ander verhaal van hem. Op 1 april gaat hij om 17.30 uur (!) wat vertellen over zijn leven als PUM’mer (www.PUM.nl). Blijft nog zijn leven als vogelaar over, maar dat houden we nog even in petto voor NIKS.

PUM is een organisatie opgezet door het VNO/NCW en medegefinancierd door BuZa, zegt hij. ‘’PUM stuurt ervaren managers naar de derde wereld om daar bedrijven en Ngo’s op verzoek bij te staan. Op jaarbasis doet PUM meer dan 2.000 missies in meer dan 30 landen, waar 150 (vrijwillige) vertegenwoordigers PUM vertegenwoordigen,’’ legt hij uit. Er zijn meer dan 2000 Senior experts bij PUM aangesloten, verdeeld over 35 sectoren en actief in 30 landen. De senior experts werken op basis van vrijwilligheid.

Hans Germeraad heeft zich najaar 2018 bij PUM aangemeld en inmiddels zijn eerste missie in Uganda volbracht. ‘’Ik heb daar een foundation geholpen met het uitwerken van een aantal nieuwe plannen. De basis van de Maendeleo foundation is om kinderen op het platteland in contact te brengen met computers. De foundation heeft hiervoor twee wagens uitgerust met zonnepanelen (vanwege de gebrekkige en onbetrouwbare elektrische voorzieningen), met een tent, meubilair en 24 laptops. Kinderen krijgen per jaar 36 uur computerles gedurende vier tot zes jaar. Al 16.000 kinderen zijn op deze wijze ‘digital literate’ gemaakt.’’

Volgens Hans moet in Afrika veel gebeuren. “Over 25 jaar zijn er meer Afrikanen dan Chinezen en Indiërs samen!”

Waar de afkorting PUM voor staat? De Engelstalige site: ‘Netherlands Senior Experts’. NSE dus. Maar nee. Hans daarover: “’Programma Uitzending Managers’ klinkt heel belegen. Maar in de derde wereld is PUM een echt merk. Blijven we toch lekker PUMmels.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s