2020-03-02 David Vink

2 maart op ’t Kistje van NIKS®: David Vink

Veilig in je comfortzone…?

Nou bij NIKS® mooi niet!

Vemijd scholen. Voor je het weet vraagt een 12-jarige Prikkebeen of je z’n vlindermessencollectie wilt zien. Of je raakt verzeild in een salafistische Tupperware Party. Maar ons nieuwe clubhuis Grandcafé ZO is een veilig toevluchtsoord. Met dit keer weer een Kistje-spreker van jewelste: media-expert David Vink van NH Media. Met veel inside-nieuws over de media in en rond Amsterdam.

Trek dus gerust dat Al Capone-T-shirt of die Blonde Greet-jurk aan en kom 2 maart naar NIKS, het enige genootschap zonder preventieve socale controle.

Grandcafe ZO. Inloop v.a. 17 uur. 18.00 start de spreker op ’t Kistje Aan tafel ca 19.00/19.30 uur. Er is een NIKS- menu van €14,50. Vlees, vis, vegetarisch. Keuze op avond zelf. Iedereen noteert zelf drankjes en rekent af bij de bar.

Adres:  Paasheuvelweg 26. Let op: nummering is niet logisch, het pand ligt in ZW-hoek. van de kruising. Gratis parkeren op eigen terrein.

David Vink
van NH Media

 

 

 

2 maart op ’t Kistje van NIKS

David Vink: van Rapp Collins, via Lost Boys en SBS naar NH Media/AT5

Waar heeft hij niet gewerkt in onze branche, David Vink. Hij is gastspreker op maandagavond 2 maart a.s. op onze vaste nieuwe locatie Grandcafé ZO. Na er een jaar interim bestuurder te zijn geweest voor zowel AT5 als NH Media is David sinds 1 januari van dit jaar ‘vast’ in dienst bij NH Media, dat Noord-Holland covert via diverse mediumtypen. Niks valt overigens met de neus in de (nieuws)boter: AT5 strijdt al geruime tijd met een nieuwe zender, C-Amsterdam, met als inzet wie de komende jaren de lokale omroep wordt. Die strijd wordt zeer binnenkort beslist. David is hier nog steeds heel nauw bij betrokken.

Om bij het begin van Vink’s carrière te starten: na Hubert, Niessen en Vink volgden Rapp Collins, LBi Lost Boys, Clockwork, SBS, Veronica Uitgeverij, Scripta Communicatie. In 2018 was hij Juryvoorzitter van de Mercurs, het prijzenfestival van de tijdschriftenbranche.

Het langst werkte hij bij dm/actiemarktingbureau Rapp Collins: 14 jaar. De laatste jaren als managing director Netherlands. Bij SBS Broadcasting bracht David Vink zes jaar door, laatstelijk als Chief Digital Officer en Board Member. Binnen de SBS-organisatie was hij eerder een aantal jaren Algemeen Directeur van Veronica Uitgeverij.
NH Nieuws en AT5 zijn de belangrijkste nieuwsbronnen voor Noord-Holland en Amsterdam. ‘’We zijn een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die hoogwaardige content leveren voor app’s, websites, social media, radio en tv,’’ aldus de site van het bedrijf waar Vink de scepter zwaait. AT5 is als tv-zender, SALTO als open access platform, radiozender FunX en Concertzender onderdeel van de Publieke Omroep Amsterdam (POA), en werkt dus nauw samen met NH Media.

Maandag 2 maart gaat David Vink ons Niks’ers iets vertellen over de toekomst van regionale omroepen, de samenwerkingen met lokale omroepen en de specifieke situatie van NH Media en AT5. En uiteraard ook over de ‘insights’ over de concessiestrijd die plaatsgevonden heeft tussen AT5 en de nieuwe toetreder C-Amsterdam. Hot medianieuws in de hoofdstad! En iets over de (andere) inkomstenkant van zijn organisatie, de reclame. Komt daar anno nu nog veel van binnen, lokaal/regionaal? En profiteren de omroepen van de online hausse?

C-Amsterdam is een nieuwe omroep-in-oprichting in Amsterdam die belooft de ‘pluriformiteit en diversiteit in de stad’ beter tot zijn recht te laten komen. Dat doet AT5 overigens al langer via SALTO en FunX. Het Commissariaat voor de Media liet eind januari dit jaar verrassend weten een ‘aanvullende toelichting’ van de Amsterdamse gemeenteraad te willen over de keuze die door de raad was gemaakt om tv-zender AT5 ook de komende jaren als lokale omroep de stad te behouden. Aldus Het Parool. De gemeente Amsterdam betaalt jaarlijks 3,7 miljoen euro aan POA, daarvan gaat 2,8 miljoen naar AT5. De raad heeft tot 9 maart om met die toelichting te komen.

Zie achtergrondartikel over die Amsterdamse ‘strijd’ in de NRC:
Zie ook NH Media

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s