2019-03-04 Jeroen Mirck

4 maart op ’t Kistje van NIKS®: Jeroen Mirck

Voorjaarsmoe…? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

Welnee. NIKS barst van de energie. Weg met de griepbacillen. Hup de wei in. Nederland wordt mediterraan. De thermostaat kan op nul. Hoeven we ook niet meer naar warme landen te vliegen. Spaart het milieu.

Kistje-spreker Jeroen Mirck belooft een mooie mix van journalistiek, politiek en marketing . Inmiddels weten we allemaal: aan de opgedane kennis bij het Amsterdamse NIKS kan geen peperduur management-forum in Davos tippen. Mirck begint om 6 uur.

Trek dus je vrolijk gekleurde voorjaarshesjes aan en kom naar NIKS, het enige genootschap dat de natuur de vrije loop laat.

NIKS zoals gewoonlijk op de eerste maandag van de maand, dus nu op 4 maart vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk. Kijk voor de beste route hier.

Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.


Op ’t Kistje van NIKS
Jeroen Mirck,
Amsterdams
D’66-deelraadslid

4 maart op ’t Kistje van NIKS

Jeroen Mirck combineert marketing en journalistiek met lokale politiek

De verkiezingen voor de Provinciale Staten komen eraan in maart en die leden kiezen weer de Eerste Kamer. Waarin de huidige coalitie wellicht haar meerderheid verliest. Dat is niet niks. Die maand, maandagavond 4 maart, dus maar eens aandacht voor politiek op het Kistje van Niks. Voor ’t eerst, politiek!

Maar geen Baudet op ons Kistje of een andere, in Amsterdam woonachtige politicus. Zoals, noem maar iemand, Asscher. Niks landelijk. Nee, niemand minder dan Jeroen Mirck (1971). Een hoofdstedelijke deelrader. Tevens redelijk bekend marketing/communicatie-journalist. Die dus. Van D66 is hij. Al vele jaren actief in stadsdeel Nieuw-West, waar hij al bijna 20 jaar woont en ruim acht jaar politiek actief is.

Hij deed vorig jaar een stap terug na de geboorte van zijn zoon, maar is nu weer helemaal back in town als vervanger van zijn door werkdruk opgestapte opvolger. “Ik vind het belangrijk dat D66 als progressieve middenpartij vertegenwoordigd blijft in de stadsdeelcommissie van Nieuw-West, maar realiseer me terdege hoe lastig het is om als eenmansfractie een groot gebied met meer dan 150.000 inwoners te bestrijken. Daarom heb ik goede afspraken gemaakt met mijn lokale partijbestuur over ondersteuning.”

Jeroen is hoofdredacteur van Marketingfacts, redacteur van MarketingTribune en daarnaast een actieve blogger en columnist. Voorheen werkte hij als freelance journalist voor uiteenlopende titels als Adformatie, Emerce en Dirty Science. Hij heeft bestuurservaring bij de Auteursbond, de Freelancers Associatie en, als stripfanaat, de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS).

Voor ons NIKS’ers legt hij graag uit wat je zoal kunt bereiken als lokaal politicus, en wat niet. Wat te doen als veiligheid een steeds belangrijker issue wordt. En als Denk opstoomt in je territorium en tweedeling dreigt. Maar ook: hoeveel vrijheid heb je eigenlijk om je mening te geven over landelijke onderwerpen (bij Niks: alle, haha). Het klimaat, Schiphol. En hoe reageert je partij als je nationaal online medium The Post Online publiekelijk wegzet als “propaganda-orgaan van Forum voor Democratie”. Wat Jeroen heeft gedaan.

Maar ook vertelt ie ons NIKS’ers vast hoe nuttig het kan zijn in de politieke praktijk om een achtergrond te hebben van veel kennis van reclame, media en marketing. En misschien wijdt Jeroen Mirck wel uit over toekomstige plannen in de politiek – als die er zijn. “D66 meer smoel te geven in Nieuw-West” was steeds zijn missie, jarenlang. Maar dat wordt ’m vast wel eens te beperkt. Toch?

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s