2018-10-01 Willem van Oostvoorn

1 oktober op’t Kistje van NIKS®: Willem van Oostvoorn 

Middelvinger opsteken…? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

NIKS staat wel soms paf. In het programma van die keurige Jeroen Pauw werden (ex)-soldaten geïnterviewd over het vraagstuk of ze in het leger voor de lol òf om te pesten een vinger in mekaars achterwerk steken. Geginnegap bij het publiek en gêne bij de soldaten. Ben je een keer op tv en dan krijg je dit voor je kiezen, was te zien aan hun lichaamstaal. Kistje-spreker Willem van Oostvoorn, geuzennaam ‘coach Willem’, weet alles over dit laatste onderwerp en nog veel meer. Zijn werkwijze wordt als eclectisch omschreven. Hij begint om 6 uur.

Trek dus gerust een afzakkende broek of rok aan en kom naar NIKS, het enige genootschap dat nog normaal de vinger aan de pols heeft.

NIKS zoals gewoonlijk op de eerste maandag van de maand, dus nu op 1 oktober vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk

Kijk voor de beste route hier.

Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.

 

Op ’t Kistje van NIKS
Willem van Oostvoorn
‘Coach Willem’

 

1 oktober op ’t Kistje van NIKS®

 Willem van Oostvoorn: ‘Veranderen is moeilijk. Ik houd het daarom klein en praktisch’

(Blinkfotografie)

Willem van Oostvoorn is al meer dan twintig jaar een enthousiaste coach. Hij werkt graag met hardwerkende professionals die alles eruit willen halen wat erin zit. Daarom voelt hij zich ook thuis bij defensie, de topsport en productieomgevingen. Daar waar resultaat echt telt en keihard gemaakt moet worden. Wij NIKS’ers voegen graag de reclamewereld toe aan dit Umfeld.

Willem in een hokje stoppen, dat zou niet meevallen en hij wil zich ook niet vastleggen. “Dat is me te beperkt. Ik vind dat je per groep of persoon moet inzetten wat nodig is voor verbetering.”
In zijn gereedschapskist zit onder meer: haptonomie, NLP (neurolinguïstisch programmeren), waarderend onderzoeken en action type coaching. “Iemand die vond dat ik toch een bepaald type moest zijn, noemde me een eclectische coach. Daar kon ik wel om lachen.”

Hij is nogal resultaatgericht in zijn begeleiding. Daarom richt hij zich ook vaak op verbetermethodieken die mensen makkelijk in hun werkpraktijk kunnen uitvoeren. “Veranderen is moeilijk. Ik houd het daarom graag klein en praktisch. En direct; ik gebruik graag de smartphone om te helpen bij verbeteren.”

Naast alle talenten heeft hij ook nog een bijzondere hobby: lichaamstaal. Hij schuwt niet om zijn voorspellingen aan de hand van analyses op zijn Facebookpagina te delen. Wint Sven Kramer de 10 kilometer op de Olympische Spelen? Willem had het helaas bij het juiste eind.

De geuzennaam ‘coach Willem’ komt uit de tijd dat hij met Amerikaanse jeugdsportcoaches werkte. “Die spreken elkaar zo aan en voor de grap gebruikte ik die naam eens. Dat is blijven hangen.”

Deze makkelijke prater heeft een grote wens: het TedX podium. Dat gaat hem ook lukken. Maandag 1 oktober staat Willem van Oostvoorn in ieder geval op het Kistje van NIKS. Een voorproefje van zijn werkstijl vind je op zijn website vooral in het boekje ‘Een vis weet ook niet dat ie nat is.’

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s