2018-09-03 Katarina Hartgers

3 september op ’t Kistje van NIKS®: Katarina Hartgers

Uitgeteld…? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

NIKS veert op na een augustus-bijeenkomst met een record lage opkomst van vier NIKS-genoten. De hitte was ons kennelijk niet in de kouwe kleren gaan zitten. Om het zo maar eens te zeggen. Na deze knock out-fase gaan we er weer tegenaan. Kistje-spreekster Katarina Hartgers haalt meteen uit met een linkse directe. Wat weten wij eigenlijk van Letland? Zij start om 6 uur.

Trek dus gerust je bokser-short of kooivecht-shirt aan en kom naar NIKS, het enige genootschap dat z’n zegeningen telt.

NIKS zoals gewoonlijk op de eerste maandag van de maand, dus nu op 3 september vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk

Kijk voor de beste route hier.

Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.

Op ’t Kistje van NIKS
Katarina Hartgers
Honorair consul
van Letland

 Katarina Hartgers – 50% Lets, 100% vertegenwoordiger van Letland

Een paar jaar geleden stond Katarina Hartgers al eens op ons Kistje. Ook toen al bleek dat ze een zwaargewicht is als het gaat ondernemen en internationale handel. Zij beperkte zich toen tot haar vakgebied social media. Immers, sinds 2010 houdt zij zich als gediplomeerd social mediaspecialist bezig met het bedenken en implementeren van social mediastrategieën voor bedrijven.
Op 3 september zal zij het over haar ervaringen in en met Letland hebben.

Haar kwaliteiten hebben ervoor gezorgd dat zij sinds mei 2018 honorair consul van Letland in Amsterdam is. Uiteraard was zij daarom aanwezig bij het staatsbezoek van onze Koning aan Letland in juni. Tot haar verrassing ontving zij bij die gelegenheid nog eens een onderscheiding en is ze ridder in de orde van Oranje-Nassau. Deze werd uitgereikt voor haar inzet voor de banden tussen Nederland en Letland in de afgelopen 25 jaar.

Katarina heeft een Nederlandse vader en een Letse moeder. Vorige maand was het precies 25 jaar geleden dat ze tegen hen zei dat ze naar Letland ging, naar oma, koeien melken op de boerderij. Ze begon aan een 36 uur durende treinreis naar Riga en kwam zo op een heel ander spoor…. Aldaar heeft ze ik een veelvoud aan activiteiten ontplooid, waaronder:
• Nederlandse les voor Letten op de volksuniversiteit;
• Economische afdeling van de Nederlandse Ambassade;
• Oprichting eigen vertaalbureau/uitgeverij;
• Coördinator voor het Anne Frank Huis voor de reizende tentoonstelling “Anne Frank – Een geschiedenis voor vandaag”. Gedurende deze periode heeft ze, met twee collega-vertalers, het Dagboek van Anne Frank in het Lets vertaald en in 2003 in eigen uitgeverij uitgegeven;
• Adviseur voor het Oranje Fonds;
• Letland correspondent voor ‘Wereldnet’ van de VPRO.

Sinds 2004 is ze weer in Nederland, o.a. als oprichter en directeur van het kantoor van het Investerings- en Exportagentschap van Letland (LIAA); was ze actief voor de Kamer van Koophandel van Letland in Nederland, en sinds 2010 adviseert zij Nederlandse bedrijven en ondernemers vanuit haar Letlandhuis. Sinds 2015 versterkt zij de directie van MKB Amsterdam met haar enthousiasme en energie.

Regelmatig organiseert Katarina studiereizen naar Letland en bemiddelt tussen Letse en Nederlandse bedrijven. Verhalen genoeg dus.

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s