2017-12-04 Cees van Nijnatten

4 december 2017 op ’t Kistje: Cees van Nijnatten over de Voetballegends Scheurkalender

Ik wil NIKS …? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

Worden we zo maar geplagieerd voor een goed doel: Greenpeace. Die rakkers van Niks-jenever deden dat ook al. Maar nu wordt het woord NIKS zelfs gepikt inclusief de vier hoofdletters. Goed dat we een gedeponeerd beeldmerk zijn, maar voor het goede doel zien we wat door de vingers. Het geld dat we hen besparen door een rechtszaak achterwege te laten kan Greenpeace in zijn eigen pot stoppen. En bedenker KesselsKramer mag het eens allemaal komen uitleggen op ’t Kistje.

Zouden we bijna vergeten de komende Kistje-spreker aan te kondigen. Die is ook niet niks. Cees van Nijnatten (ex-Weekbladpers) gaat het hebben over zijn voetbalkalender. De NIKS-genoten weten dus al wat ze in de schoen moeten doen.

Trek dus maar weer je tabberd (m/v) aan en kom naar NIKS, het enige genootschap dat nog de zon in het water en de maan door bomen kan laten schijnen.

NIKS zoals gewoonlijk op de eerste maandag van de maand, dus op 4 december vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk. Kijk voor de beste route hier.

Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.

Op ’t Kistje van NIKS

Cees van Nijnatten
over de Voetballegends
Scheurkalender

NIKS 4 december 2017:

Oud-Weekbladpers-directeur Van Nijnatten maakt Voetballegends Scheurkalender

Oud-directeur Cees van Nijnatten (72) van uitgeverij Weekbladpers (VN, Voetbal International en, destijds, onder meer Opzij en J/M, vakblad voor jongens en meisjes) brengt samen met ’s lands ‘bladendokter’ Rob van Vuure de ‘Voetballegendes Scheurkalender 2018’ uit. Compaan Van Vuure liet onlangs in het Noord-Hollands Dagblad weten waarom zij dachten dat er juist nu wel vraag zou zijn naar zo’n nostalgische voetbalkalender. Die past namelijk in een bredere trend. “Het is heimwee naar de tijd toen voetbal nog gewoon voetbal was. Zonder spreekkoren, zonder tatoeages, zonder matchfixing, zonder kunstgras en vooral zonder miljardensjeiks. Dat maakt de hang naar het vertrouwde uit het verleden groot.”
Gek op voetbal zijn ze allebei, en op nostalgie. En plaatjes. Wat zulke verschillende media-persoonlijkheden toch maar mooi samenbracht. Bovendien: vroeger was alles beter, zeker in de voetballerij.

Maandagavond 4 december staat een eveneens rasechte mediaman, Cees van Nijnatten, op ’t Kistje van Niks om over die kalender te vertellen. En een honkvaste: van 1969 t/m 2008 zat hij bij de Weekbladpers waar hij was begonnen als assistent oplage-exploitatie. Hij werd in 1988 adjunct-directeur sportbladen, om door te groeien tot directeur WP Tijdschriften in 2004.

Wie kwam op het idee van jullie Voetballegends Scheurkalender?
CvN: “Eind 2015 vertelde Rob van Vuure mij dat hij nog graag een keer een luxe, historische, informatieve Voetbalscheurkalender wilde maken. Hij kende mijn verzameling voetbalplaatjes. Maar dan met kleur, veel uniek beeld en zowel op voor- als achterkant informatie. Eerst twijfelde ik, het gaat wel om ruim 700 items, maar was al gauw enthousiast. Ook omdat Rob volhield dat het maken en alles er omheen een fluitje van een cent was.”

Hoe kwam je eigenlijk in contact met Rob van Vuure en hoe ging de samenwerking?
“Daarvoor belde Rob mij een keer op met een vraag over een voetbalplaatjes album ‘Panini’. Ik kende Rob uiteraard uit het vak maar wist niet dat hij een echte voetballiefhebber was, met veel gevoel voor historie, nostalgie en jeugdsentiment. Hij heeft toen mijn verzameling en www.voetballegends.nl (mijn website) gezien en ik had inmiddels al 2 boeken Kick Wilstra uitgegeven (ook zijn jeugdheld en dat schept een band!). Onze samenwerking is simpel: Rob doet teksten, houdt de formule in de gaten en kijkt naar de variatie in items. Ik doe beeld en we dragen samen onderwerpen/onderwerpjes aan (“Zeg Cees, heb jij beeld van Arie de Oude van DWS” enz.). En mijn bedrijfje Kortewater/Voetballegends is uitgever, dus ik doe productie, marketing, verkoop, distributie en draag het financieel risico ha, ha!”

Hoe staat het met de belangstelling totnogtoe voor de kalender? “Eerste jaar 2017 Abe Lenstra was 2.500 ex. en binnen paar weken verkocht, nu in de verkoop de ‘Voetballegends Scheurkalender 2018’ oplage 3.500 ex. en op verzoek en i.s.m. FC Volendam de ‘Volendam Voetbalkalender 2018’ oplage 4.000 ex. Ik neem enkele mee en vertrouw op een mooie verkoop maandagavond!”

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s