2017-04-03 Jacques Kuyf

Jacques Kuyf op ’t Kistje bij NIKS 3 april 2017

Krijgen we een dystopie…? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

De donkerste doem, die ons tegenwoordig wordt aangepraat, is de dystopie oftewel een samenleving met louter akelige kenmerken. Wij van NIKS geloven nou niet meteen in het tegenovergestelde, de utopie, maar alleen al met de eerste maandag van de maand in zicht verdwijnen onze zorgen als sneeuw voor de lentezon. Dan is er ook nog ’t Kistje met dit keer Jacques Kuyf. Oud-reclameman en dus gegarandeerd een optimist.

Laat dus gerust je beschermende kleding thuis en kom naar NIKS, het enige genootschap, waar zelfs angsthazen zich op hun gemak voelen.

NIKS als gewoonlijk op de eerste maandag van de maand, dus op 3 april vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk. Kijk voor de beste route hier.

Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.

Op ’t Kistje van NIKS:
oud-reclameman
Jacques Kuyf

 

NIKS 3 april 2017, oud-reclameman Jacques Kuyf:

“Reclamesector is zuurstof voor het bedrijfsleven”

Jacques Kuyf. ‘’Waar is die eigenlijk gebleven?’’, klonk het de laatste tijd weleens tijdens een borrel van NIKS. De oud-reclameman en VEA-voorzitter stond jaren terug al eens op ‘Het Kistje’ tijdens zijn lange periode aan het roer van de FD Media Groep. Hij is weer terug bij Niks, maandagavond 3 april en is nooit weggeweest, maar zal daar alles over vertellen. Jacques timmert dezer dagen vooral aan de weg als voorzitter van het grote fundraisingevenement AmsterdamDinner voor Aids/hiv-onderzoek dat 17 juni voor de 25ste keer wordt gehouden in Amsterdam.
Maar de oud-directeur van FHV BBDO en kortstondig medeoprichter van reclamebureau They doet veel meer dan dat, tegenwoordig. Hij was ruim een jaar internationaal actief als Chief Commercial Officer van theaterbedrijf Stage Entertainment en werkt nu vanuit managementadviesbureau De Vroedt & Thierry, waar hij Leadership Consultant/Partner is en zich vooral bezighoudt met vraagstukken en opdrachten die samenhangen met het toezicht en bestuur van organisaties (zie de Vijf Vragen Van Niks hieronder). Binnen directies en raden van bestuur en commissarissen is het volgens hem ‘cruciaal’ anno nu dat talent, diversiteit en professionaliteit hand in hand gaan
Zo is Kuyf lid van de RvC van LTP Business Psychologists (marktleider in assessment), lid van de RvT van Coster Diamonds, bestuursadviseur Young Capital, en lid van de RvA van reclamebureau Dawn.

Vijf vragen van NIKS aan Jacques Kuyf:

Je was zeven en een half jaar CEO van de FD Media Groep. Wat was goed daar, wat kan er beter? Wat was goed: samenhangend concept van producten en diensten voor de zakelijke markt die autonome groei realiseren. Wat kan er beter: minder naar binnen gericht zijn, dus meer naar buiten.

Je periode als Chief Commercial Officer bij Stage Entertainment was daarentegen kort. Waarom? Stage Entertainment is onder leiding van de toenmalige RvB, waar ik onderdeel van uitmaakte, verkocht aan CVC Capital Management. Gebruikelijk is dat de nieuwe eigenaar nieuw, eigen management in stelling brengt.

Wat doe je zoal bij De Vroedt & Thierry Executive Search? Ik focus mij aldaar met name op het Leadership Consultancy en adviseer bedrijven over hun topstructuur in relatie tot hun business case.

Hoe kijk je nu tegen de reclamesector aan en kun je je voorstellen dat je er ooit in terugkeert? De reclamesector is een belangrijke versneller van groei; de sector is ‘zuurstof’ voor het bedrijfsleven. Ik kan mij voorstellen dat ik er ooit in terugkeer, maar weet niet of de sector mij terug wil :-).

Het gevecht om de Telegraaf Media Groep duurt voort. Zie jij nog toekomst voor landelijke papieren dagbladen? k zie toekomst in nieuwsmerken die relevantie hebben. De drager (papier) is daaraan ondergeschikt.

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s