2015-09-07 Gerard Steijn

7 september 2015 op ’t Kistje: ontwerper Gerard Steijn

Allemaal op ’t Kistje…? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

Allemaal op t kistje 7 september 2015Hoewel? NIKS-huisfilosoof Dave Janssen vatte de afgelopen Kistje-loze zomerbijeenkomsten treffend samen: “Was weer leuk, met ons allen als sprekers.” Maar op 7 september hebben we weer een officiële Kistje-spreker: ontwerper Gerard Steijn. Hij kreeg een fantastisch wereldproject van de grond: nieuwe bouwstenen maken uit puin.

Trek dus stofwerende kleding aan en kom naar NIKS, het enige genootschap dat er geen puinhoop van maakt.

Op 7 september weer vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk.  Kijk voor de beste route hier.

Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.

steijn kistje
Op ’t Kistje van NIKS:
Gerard Steijn
ontwerper en ondernemer
De Mobiele Fabriek

Gerard Steijn op het Kistje van Niks op 7 september 2015

“Uit puin maak je ter plaatse lego-blokken om veilige huizen te bouwen”

Gerard SteijnAl in 2007 kwam Gerard Steijn (1941) met het idee om duurzaam te bouwen en in ‘De Mobiele Fabriek’ vanuit puin weer waardevolle bouwmaterialen te maken. De datum 12-01-2010 was voor velen een nachtmerrie, maar voor Gerard c.s. een geweldige volgende stap. Dit was de datum dat Haïti werd overvallen door de verwoestende aardbeving. 230.000 doden en 1,3 miljoen slachtoffers, waarvan er na bijna 6 jaar nog ruim 100.000 in dezelfde zompige tentjes proberen te overleven.

Gerard blijft bescheiden en presenteert zich nog steeds als communicator. Immers, vanaf 1965 was hij mede-eigenaar Traffic, Top Drawers, Art Data Instituut en partner in Stichting WEPPP. Zijn kern is echter conceptueel denken. In combinatie met zijn ondernemersbrein en zijn recente bijscholing op het gebied van maatschappelijk-economische verduurzaming, weet hij steeds revolutionaire veranderingen in gang te zetten. Zo ook De Mobiele Fabriek. Inmiddels wereldberoemd, worden nu ook beetje bij beetje de financiële middelen bij elkaar gesprokkeld, met crowdfunding en overtuigende presentaties. Hij heeft daarbij het geluk om onderdak en ondersteuning te vinden bij Paul Meijer, reclamecoryfee, die hem met zijn onconventionele geest en team Pool Worldwide volop steunt.

En met succes, want wereldwijd – van Moskou tot Washington en van Jakarta tot Tokyo – weet ‘The Mobile Factory’ een miljoenenpubliek aan te spreken. Alleen al de publicaties van de laatste 2 maanden vertegenwoordigen een waarde van vele tonnen.
Zou de business angel via Niks worden gevonden? In ieder geval is Gerard de engel van ons mooie Genootschap. Op 7 september staat hij op ons Kistje.

Wil je eerder al meer weten over dit fantastische initiatief? Kijk dan op http://themobilefactory.org/publications-worldwide/.

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s