2015-05-11 Ton Bruns

11 mei 2015 op ’t Kistje: Ton Bruns (oud-reclameman en zeezeiler)

Bed, bad, brood…? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

bedbadbroodBij NIKS-genoten is het meer van divan, douche, diner en er tussenin nog iets wat voor werk doorgaat. Kortom: we zitten er warmpjes bij, terwijl de Bokma koud staat. Het roer kan ook helemaal om zoals bij topreclameman Ton Bruns, die 5 jaar lang de wereldzeeën heeft bevaren en 11 mei strandt op ’t Kistje.

Schaf je dus een beach look-kapsel aan of haal je Captain Iglo- pet en -uniform uit de kast en kom naar NIKS, het enige genootschap dat geen zee te hoog gaat.

NB: de volgende NIKS-bijeenkomst is dus, vanwege de herdenking op 4 mei, verplaatst naar maandag 11 mei.

Weer vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk. Kijk voor de beste route hier.

Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.

kistje 11 mei 2015_Ton Bruns

Op ’t Kistje van NIKS:
Ton Bruns, oud-reclameman en zeezeiler

 Ton Bruns, oud-reclameman en zeezeilerop het Kistje van NIKS op 11 mei 2015 

Ton Bruns

We schrijven 1965. Ton Bruns verlaat zijn studie medicijnen aan de Universiteit van Amsterdam en stapt de reclamewereld in. Eerst aan de opdrachtgeverskant (Organon) maar via wat tussenstops als AE en AD bij gerenommeerde bureaus schopt hij het eind jaren 70 tot Managing Director bij Prad. De periode 1980 – 1993 brengt hij door bij Ogilvy & Mather. Hij is er playing captain; officieel managing director en chairman. Wie heeft hem niet meegemaakt in die periode? De no-nonsens merken- en marketingstrateeg, die zo snel mogelijk tot de kern van de zaak wil doordringen.

In 1993 begint hij weer vrolijk opnieuw, met jonge hond Van der Wijk, aan Bruns van der Wijk. Ton blijft de man van de onorthodoxe oplossingen, dus gooit hij het figuurlijke roer om en neemt in 1999 letterlijk het roer in handen en vertrekt voor zijn reis om de wereld met het zeilschip Tonkin. Om zijn jongensdroom waar te maken.

We schrijven nu 2015. Vijf decennia verder heeft hij zijn jongensdroom geleefd. Hij is weer terug aan wal en nog steeds een merken- en marketingstrateeg. Een ander mens? Een betere strateeg? En wat lag er verder nog in het hekwater van Ton?

Op 26 april jl. kwam zijn boek uit over de avonturen op zijn zeilboot Ton van juli 1996 tot juli 2001. Over de zware omstandigheden voor de boot en haar bemanning, de confrontaties met natuur en culturen en hoe een wereldreis je op de proef stelt.

Je kunt het lezen, maar op 11 mei 2015 staat hij op het Kistje van Niks om te vertellen over de zeilreis om de wereld en soms bizarre ervaringen.

Het boek ‘Kan je vrijen als het stormt’ is verkrijgbaar voor € 20,00 via www.tonbruns.nl of ’s avonds bij Niks. Ook de KNRM en KWF delen mee in de verdiensten; zij krijgen ieder € 5,00 per verkocht boek.

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s