2015-04-13 Bob van der Burg

13 april 2015 op ’t Kistje: Bob van der Burg (partner Punta Est)

Jezelf invechten…? 

Nou bij NIKS® mooi niet!

jezelf invechtenBij NIKS is iedereen welkom. Sterker nog. Je wordt beleefd verzocht iemand mee te nemen, of die nu lid is van de Blauwe Knoop, de natte gemeente of iets er tussenin. Als de introducé maar geen chagrijn is, maar wel licht anarchistisch ingesteld. Dat verwachten we ook van Kistje-spreker Bob van der Burg, een journalistieke en literaire duizendpoot met commercieel instinct, die ooit een Puch met Harley- stuur bereed.

Trek dus je Wonder Woman-tenue of scherp gesneden Dick Bos-maatpak aan en kom naar NIKS, het enige genootschap dat zich nergens bij neerlegt.
De volgende NIKS-bijeenkomst is, zoals gemeld, vanwege Pasen verplaatst naar maandag 13 april.

Weer vanaf 17.00 uur in ons clubhuis Bar-Brasserie Jefferson, Vliegtuigstraat 16-18 in het Amsterdamse Schinkel-district. Het parkeren is daar nog dubbeltjeswerk. Kijk voor de beste route hier. Het NIKS-diner kost € 14,50. Je kunt op de avond zelf kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Je hoeft dus geen couverts meer te reserveren voor een plekje aan de dis.

kistje_13april2015_bvdburg
Op ’t Kistje van NIKS:
Bob van der Burg
partner Punta Est

 Bob van der Burg (partner Punta Est) op het Kistje van NIKS op 13 april 2015

Bob-van-der-Burg

Sinds 2005 publiceerde Bob van der Burg (Utrecht 1949) de verhalenbundels – ‘Camera’, en ‘Leo, de vrouwenman’, en de roman ‘Redder in nood’. De laatste twee onder de naam Benjamin Burg. Hij is medeoprichter van EDITIO, de in 2013 gelanceerde ‘eerste interactieve Creative Writing Academy in Nederland.’ EDITIO verzorgt o.m. interactieve schrijfcursussen, die begeleid worden door vooraanstaande schrijvers als Manon Uphoff, Marcel Moring, Thomas Verbogt, Auke Kok en vele anderen.

Hij ontwikkelde vanuit Punta Est het client treatment programma voor ABN AMRO Private Banking en de interne communicatie voor ABN AMRO Private Clients Global. Van 2002 tot 2006 was hij directeur/uitgever van Multi Magazines (Rails, Safe, Nautique). Hij woonde van 1999 tot 2002 in Zuid Frankrijk om zich daar aan het schrijven te wijden, wat drie jaar later zou leiden tot zijn debuutbundel bij De Bezige Bij.
In de jaren daarvoor ontwikkelde hij financiële publicaties ten behoeve van beursgenoteerde ondernemingen, een activiteit die in 1998 werd overgenomen door Uitgeverij Keesing. Tien jaar eerder had hij met een compagnon het woonmagazine Residence, gelanceerd en met andere titels uitgebouwd tot de uitgeverij Montana Press, die in 1993 werd overgenomen door Reed Elsevier.

Hij stond hij aan de wieg van het reclamevakblad NieuwsTribune – later Marketing Tribune, waarvan hij enkele jaren hoofdredacteur was, was daarvoor freelance journalist en docent economie en sociaal economische geschiedenis aan een instelling voor Hoger Beroepsonderwijs.
Op zijn achttiende verhuisde hij van Utrecht naar Amsterdam om er economie te gaan studeren.
Vanaf zijn zestiende maakte hij zijn geboorteplaats onveilig op een Puch met Harley-stuur en opgevoerde motor. Naar de lagere school liep hij nooit zonder zijn mondharmonica. Toen hij klein was liep hij op de voeten van zijn grote broer de kamer door, niet wetend wat er achter hem lag.

Terug naar het nu

Toch nog even naar het archief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s